miercuri, 27 aprilie 2016

TU ȘTII CÂT DE FRUMOS EȘTI? O experiență terapeutică cu metoda Calatoria de Brandon Bays

Azi am avut o ședință în care am aplicat metoda Calatoria de Brandon Bays și care mi-a readus în atentie o temă despre care voiam de mult timp să scriu. Clienta despre a cărei experiență vreau să povstesc aici a întâmpinat în prima parte a ședinței o dificultate. Nu era la prima ședință – pentru că de obicei la început pot apărea blocajele, până când persoana se obișnuiește cu etapele procesului. Era cam la a treia ședință de acest gen. Așa că blocajul părea, inițial, de neexplicat. Ceva o împiedica, în mod evident, să se deschidă în experiența vie, aici-și-acum, a procesului.
Treptat a conștientizat că, de fapt, ceea ce o împiedica în ”Călătoria” ei era, nici mai mult, nici mai puțin decât faptul că… îi era teamă că va descoperi în ființa ei ceva urât, respingător, dezagreabil.
Când, însă, parcurgând straturile emoționale a ajuns să acceseze ceea ce Brandon numește Sursa, a plâns de bucurie și ușurare. Nu numai că nu era urât ce găsise, ci, dimpotrivă, ceea ce a accesat ea în sufletul ei era de o frumusețe, o prospețime, o libertate și o bucurie ce greu puteau fi transpuse în cuvinte.
A fost un moment pe care l-aș numi măreț, sacru, să asist cum o persoană își întâlnește frumusețea interioară și în câteva clipe i se reconfigurează întreaga imagine de sine, dincolo de tot ceea ce i-ar spune alții din exterior. De aici începe libertatea interioară. Nimeni nu îți poate lua această experiență.
Nu e prima dată când întâlnesc persoane care au genul acesta de teamă când parcurg ”Călătoria”. Este ca și cum cineva ne-a învățat că suntem mai curând urâți decât frumoși, mai degrabă răi decât buni. Și mă întreb: ”De unde vine această predispoziție de a vedea în noi mai curând ceea ce nu ne place decât ceea ce este minunat în noi? Cum putem elimina din noi tendința de a ne identifica mai degrabă cu criticile aduse de ceilalți, cu lipsurile noastre, cu ceea ce considerăm că nu îndeplinim dintre standardele diverse pe care ni le impune viața? Cum putem preveni ca această tendință care sabotează o imagine de sine sănătoasă să nu se sape și în mințile noilor generații?”
Și indiferent de unde vine această tendință e timpul să o stopăm. Să arătăm copiilor noștri că sunt frumoși și să îi învățăm să își caute darurile cu care i-a înzestrat Viața și să le exprime în lume.
Suntem frumusețe. Conținem în noi tot Universul în miniatură. Suntem libertate, puritate, adevăr, conștiință pură. Suntem fericire, pace, claritate, discernământ, curaj, încredere. Suntem prietenie și iubire, cooperare și dăruire, creativitate, joc, spontaneitate și bucurie. Și acestea, prin ”Călătoria”, încetează să mai fie niște idealuri, niște povești de adormit copiii. Prin ”Călătoria” ceea ce ești cu adevărat e o experiență clară, concretă, vie. 

Tu știi cât de frumos/frumoasă ești?
Dacă nu, poți afla – privind din interior spre exterior la Seminarul ”Journey Intensive” cu Brandon Bays, care va avea loc în București, între 8-10 Iunie 2018.

Detalii și înscrieri AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu