luni, 20 mai 2013

"Calatoria" spre o viata prietenoasa

Din noiembrie 2011, de când am participat la Praga la primul Seminar Journey Intensive şi in tot anul 2012, cand am urmat cursurile incluse în programul lui Brandon Bays pentru a deveni practician acreditat al acestei metode, am tot scris despre “Calatoria”.

Fiind psihoterapeut am căutat să mă instruiesc în mai multe orientări terapeutice pentru a avea o paletă cât mai largă de metode cu care să raspund celor care îmi intra în cabinet.
Dar nici una din cele studiate până acum nu are eficienţa, simplitatea şi profunzimea “Calatoriei”.
Ceea ce îmi place foarte mult la această tehnica de vindecare este, am mai spus-o, accesul la ceea ce Brandon Bays numeşte “Sursa”. Dar, desigur, mai sunt şi alte atuuri ale metodei. Cel despre care vreau sa vorbesc azi este faptul că ajungi să realizezi că Viaţa îţi este cel mai bun prieten.

Da, dupa ce inveti metoda "Calatoria" - prin care te poti elibera literalmente de durerile trecutului si de limitarile si blocajele care te impiedica sa-ti traiesti la maxim prezentul si iti poti construi un viitor in care potentialul tau se exprima pe deplin – VIATA TI SE DEZVALUIE MULT, MULT MAI PRIETENOASA.

Cei care au citit cartea “Calatoria” ştiu că în aşa numitul episod al “Focului de tabără” poţi vorbi cu toţi cei care te-au rănit, spunându-le despre durerea pe care ţi-au pricinuit-o cu sau fără voia lor. Este o parte crucială a procesului, unde se reconfigurează părerea pe care o avem fiecare despre ce ni se întâmplă în viaţă şi ce ne fac ceilalţi. Această parte a metodei antrenează o empatie profundă, dincolo de credinţele noastre limitatoare şi ne ajută să avem acces la sufletul celuilalt, la acea parte delicată din noi unde rezidă cele mai frumoase sentimente ale noastre şi, când suntem loviţi, cele mai ascunde dureri.

Procedeul scoate durerea la suprafaţă pentru a o elimina definitiv şi facilitează – prin multiple mini-procese – IERTAREA. Este un minunat prilej de a face pace cu cei din jur, cu tine însuţi, cu Viaţa însăşi.
În felul acesta:
- Ceea ce altădată numeai suferin
ţă, acum realizezi că este o lecţie la al cărei mesaj ai acces prin procedeele incluse în metodă.
- Ceea ce
altădată numeai duşmani devin prietenii cu care nu ai reusit până acum sa comunici clar.
- Ceea ce
altădată numeai rea intenţie din partea altcuiva vezi ca nu era decat rana celuilalt transformată in arma pentru a-şi apăra sufletul de şi mai multă durere.

Brandon Bays, autoarea metodei care poate face toate acestea vine pentru prima dat
ă in Romania intre 31 mai - 2 iunie 2013, la Rin Grand Hotel Bucuresti.
Te invităm al
ături de noi pentru a afla secretele metodei chiar de la cea care i-a dat viată si a o experimenta "pe pielea ta" sub indrumarea specializată a trainerilor!
Avem oaspe
ţi din intreaga Europă, atât ca participanţi, cât si ca indrumatori!

Inscrieri pe
www.thejourney-romania.ro.

sâmbătă, 11 mai 2013

Lectia de iertare a "Calatoriei"

Una dintre cele mai frumoase parti ale metodei "Calatoria" este cea in care inveti cum sa ierti, nu doar din buze sau doar mental, superficial, ci din tot sufletul, cu toata fiinta. Acesta a fost de altfel si secretul vindecarii lui Brandon Bays, expert in vindecarea minte-corp, autoarea best-seller-ului "Calatoria" si a puternicei metode de vindecare emotionala cu acelasi nume.

Rani care devin raniri
In "Calatoriile" parcurse pentru mine sau alaturi de pacientii mei am asistat la procese de iertare cutremuratoare (in sens bun!) care mi-au schimbat viata si perceptia asupra a ceea ce suntem fiecare din noi pe Pamant. Am realizat ca extrem de rar in conflictele noastre exista o rea intentie. In schimb, e vorba de rani adapostite in suflet care devin raniri. Ceea ce ni s-a facut, facem si noi altora.
Daca nu am fost lasati sa ne manifestam, sa fim noi insine, din diferite motive, vom fi la randul nostru foarte critici cu ceilalti, ni se va parea ca altii sunt mereu mai buni si asta ne va duce la tendinta de a-i sabota, de a nu-i accepta si a nu le permite sa fie tot ceea ce pot fi.
Daca am fost loviti - fizic sau emotional - vom face, mai mult sau mai putin inconstient - acelasi lucru (daca nu facem ceva sa vindecam si sa alinam rana-radacina).
Daca am fost parasiti, abandonul va trai in noi si ne va programa - fara ca noi sa realizam asta - sa ne comportam la fel cu cei dragi. 

Durerea perpetuata
Se creeaza astfel un fel de lant care perpetueaza durerea, violenta, tristetea, resentimentele, sentimentul de lipsa, de gol interior. Mai intai suntem raniti. Intrucat nu ne invata nimeni ce sa facem cu rana produsa sau cum sa ne aparam emotional - pentru ca nu exista manuale despre asa ceva, primim rana in suflet, o adapostim acolo, considerand ca astfel ura, durerea, furia stocate ne vor aduce recompensarea intr-o buna zi. Din pacate, se intampla exact opusul: resentimentul nu numai ca nu alina, ci chiar ne otraveste, ne saboteaza, ne consuma energia si ne indeparteaza de oameni, de noi insine, de bucuria de a trai.

Sau putem reprima durerea, ingropand-o adanc in subconstient. Nu mai vrem nici macar sa recunoastem ca am trecut prin asa ceva. Perpetuam apoi durerea primita, considerand ca suntem indreptatiti sa producem celor din jur exact neplacerile care ne-au durut si pe noi. Desigur, de cele mai multe ori acest mecanism e inconstient, functioneaza pe un fel de "pilot automat" negativ. Aceasta face ca de cele mai multe ori in spatele comportamentului rautacios, distructiv, agresiv al cuiva sa se gaseasca in majoritatea cazurilor un suflet ranit care isi perpetueaza durerea provocand-o in jur.

Solutia: iertarea
Pentru a rupe acest lant al durerii e esential sa iertam. Aceasta aduce cu sine vindecarea emotionala proprie, eliberarea sufleteasca si imbunatatirea relatiilor cu ceilalti. Brandon Bays spune ca "orice boala are la baza o forma de neiertare, si orice vindecare incepe cu iertarea". Odata ce iertam, rana isi pierde puterea asupra noastra
Uneori poate e mai greu, alteori va dura mai mult, dar "Calatoria" este procesul cel mai eficient in aceasta directie din tot ce am invatat pana acum. Uneori iertarea e atat de profunda incat intr-un singur proces "Calatoria" relatia se vindeca si sufletul omului se elibereza de trauma respectiva. Alteori, poate va fi nevoie de mai multe procese pentru a se ajunge la iertarea completa. Metoda contine insa un cumul de mini-procese care faciliteaza iertarea ajutand persoana sa perceapa si perspectiva celuilalt si sa scoata din celule emotiile negative asociate cu trauma respectiva. 

Va asteptam intre 31 mai - 2 iunie la Seminarul "Journey Intensive" unde modulul de Abilitati Avansate ne familiarizeaza cu secretele eficientei vindecatoare ale procesului "Calatoria" si include un sui generis "curs de iertare", cu mini-procese care ne ajuta sa iertam cele mai dificile persoane sau circumstante din viata noastra. 
Detalii si inscrieri pe www.thejourney-romania.ro.